Första spadtag med Wallenstam

Idag var jag med vid Wallenstams första spadtag för de lägenheter som man nu börjar bygga i Barkarbystaden.

Som kommunstyrelsens ordförande får man förmånen att vara med på många roliga saker. Idag fick jag för första gången vara med och ta ett första spadtag, med specialdesignad spade med två handtag. Tillsammans med Hans Wallenstam som är VD för Wallenstam påbörjade vi att gräva grunden för de 240 hyreslägenheter som beräknas stå klara 2014.

 Dessa är en del av de totalt 5000 bostäder och 6000 arbetsplatser som tillslut ska utgöra Barkarbystaden. Jag ser fram emot att under min tid som Järfällas kommunstyrelseordförande vara med och hugga in i mer grävande. Hela Stockholm växer och varje dag kommer nya förväntansfulla människor för att arbeta och bo i vår huvudstad, Järfälla är en av de platser som människor söker sig till för skapa sig ett nytt hem. Det känns viktigt att skapa förutsättningar för människors framtida hem samt att vara med och ta ansvar för hela Stockholm.

Om du vill bo i en av dessa lägenheter när de är klara får du hålla utkik via Stockholms bostadsförmedling, där beräknas att de flesta lägenheterna ska förmedlas.

Vill du läsa mer om Barkarbystaden så kan du besöka, www.barkarbystaden.se

Vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*