Om Cecilia

Jag heter Cecilia Löfgreen är moderat och kommunstyrelsens ordförande i Sveriges bästa kommun, Järfälla. Jag är vald som företrädare för Moderaterna och Alliansen men kommer alltid försöka vara hela Järfällas kommunstyrelseordförande. För mig är det viktigt att så ofta som möjligt vara ute på besök hos våra verksamheter i Järfälla, likväl som föreningar och företag. Att lyssna på alla Järfällabor är bästa sättet att förstå vart Järfälla är på väg och att se de problem som behöver lösas.

Min viktigaste fråga är att bryta utanförskapet i Järfälla. Det är orättvist att nästan 3 av 10 Järfällaungdomar lämnar gymnasiet utan fullständiga betyg. Det är också orättvist att 4000 Järfällabor står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Att kvalitén är hög i barnomsorgen, skolan och äldreomsorgen är avgörande för att på sikt kunna bryta utanförskapet. Bara med ordning i ekonomin är det möjligt. Med färre i utanförskap och fler i arbete får vi ordning på ekonomin.

Ålder: 31 år.
Familj: Make och son.
Favoritplats i Järfälla: Bolinder strand, här möter det gamla hårt arbetande Järfälla det moderna och växande Järfälla.
Gör på fritiden: Umgås med familj och vänner, spelar spel och går ut och dansar.
Har gjort tidigare: Jag är nog ganska typisk för min generation. Efter ett antal års högre studier har jag en examen i nationalekonomi. Samtidigt har jag jobbat med många olika jobb under studietiden. Bland annat sålt mobiltelefoner och kört SL-buss. Då jag bland annat körde linje 178 från Mörby till Jakobsberg. Kommunalråd i Järfälla sedan 2008.
Förebild: Farmor
Motto: Ge någon en fisk så har denne mat för dagen. Ge någon ett fiskespö och denne har mat för livet.
Därför engagerade jag mig: Tyckte att det var orättvist att alla inte fick välja skola när jag skulle börja högstadiet. Började då engagera mig i Moderaterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*